Eerder oordeelde een lagere rechtbank in Aken dat de 87–jarige Boere wegens zijn slechte gezondheidstoestand niet terecht hoefde te staan. Na raadpleging van verscheidene rapporten over de toestand van Boere oordeelde de rechtbank in Keulen dat de gezondheid van de oud–SS’er door een proces geen ernstig gevaar zal oplopen.

Boere werd na de Tweede Wereldoorlog in Nederland eerst bij verstek ter dood en vervolgens tot levenslang veroordeeld. Hij was toen al uit zijn gevangenschap ontsnapt. Hij woont sinds 1954 in de Bondsrepubliek. Omdat hij door een wet uit de oorlogsjaren bescherming genoot, kwam ook niets van uitlevering. Ook een verzoek om hem in Duitsland zijn straf te laten uitzitten, ging de mist in: het Nederlandse vonnis zou in zijn geval niet geldig zijn bij onze oosterburen.

Justitie in Duitsland wil Boere toch opnieuw aan de tand voelen wegens het in groepsverband vermoorden van drie onschuldige Nederlanders: Bicknese, De Groot en Kusters. Boere schoot de mannen samen met medeplichtigen in 1944 dood uit wraak voor aanslagen op NSB’ers. Hij deed dat als lid van het Silbertanne–commando. Boere bekende zijn betrokkenheid ooit wel.
bron: www.reformatorischdagblad.nl