In de tachtiger jaren verscheen van zijn hand “Schetsen uit de nacht- Barendrecht 1940-1945”.
Nu is er een heel nieuw boek verschenen, 600 pagina’s en dat voor een zwaar gesubsidieerde prijs van € 14,95! (tot vaderdag, daarna € 29,95 in de Barendrechtse boekhandels).
Natuurlijk direct gekocht en al gekeken naar de vele unieke foto’s, maar ook de bijzondere bijlagen en uitgebreide namenlijsten van slachtoffers.
Optredens van o.a. het Dagorkest brachten er de stemming al in.

Kinderen vonden het geweldig dat ze in oude militaire voertuigen mochten klimmen, terwijl de afgevuurde kanonschoten een aanslag op ieders trommelvliezen betekende.
Indrukwekkend was het enkele malen overvliegen van een B25 bommenwerper, alleen al dat geronk van de motoren.
Finalisten van de gedichtenwedstrijd over de vrijheid mochten hun werk voordragen.
Hierna werd het eerste exemplaar van het boek overhandigd aan burgemeester Jan van Belzen.
Daarna werd de burgerij in de gelegenheid gesteld om een exemplaar te kopen in de kraam van de Barendrechtse boekhandels. Als warme broodje vlogen ze over de toonbank.

Menigeen zit vanavond al te genieten van dit monumentale boek.
Onder de prominente aanwezigen ook ons lid Frank van Riet met zijn gezin, die nu dagelijks vele vragen krijgt naar aanleiding van zijn pas verschenen proefschrift over de Rotterdamse politie in oorlogstijd.

De Documentatiegroep ’40-’45 heeft niet alleen een prima maandblad De Terugblik, ook haar leden hebben ook nu weer bewezen met hun boeken belangrijke bijdragen aan de geschiedenis van Nederland in oorlogstijd te hebben toegevoegd.

Dirk Docter