Vacature Penningmeester

Vacature Penningmeester (tekst voor website//nieuwsbrief)

Voor 2022 heeft Peter Krans aangegeven om het bestuurslidmaatschap van onze vereniging niet meer te willen verlengen i.v.m. zijn huidige werkzaamheden. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe penningmeester.

Werkzaamheden:

  • Jaarlijkse facturen voor de contributie en advertenties
  • Betalingen van inkomende facturen
  • Inlezen van automatische incasso’s
  • Verzorgen van de boekhouding incl. budgetten.
  • Verslag op de jaarvergadering

Bovenstaand lijstje klinkt nogal saai, maar dat is het zeker niet! Als penningmeester heb je direct contact met onze leden. Vaak resulteert dat in hele leuke gesprekken of zelfs in een artikel in ons blad! Ook ben je direct betrokken bij onze vereniging en je helpt mee om de interesse in de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Hoeveel tijd kost het?

Het werk van de penningmeester kan zoveel tijd kosten als je er zelf aan wilt besteden, maar gemiddeld is het 1-2 uren per week om de boekhouding bij te werken. We maken sinds enkele jaren gebruik van boekhoudpakket Snelstart. Voordat de overdracht plaatsvindt, willen wij zoveel mogelijk processen en boekingen automatiseren. Het werk van de penningmeester zal dus voornamelijk bestaan uit het controleren, desgewenst samen met de professionele boekhouder. Daarnaast houdt de penningmeester contact met de bank, drukker, redactie, kascontrolecommissie (1x per jaar) en overige bestuursleden.

Je staat er niet alleen voor!

Het bestuur is bezig met een ‘warme’ overdracht. Je kan hulp inroepen van een professionele boekhouder voor de administratie en het verzorgen van de facturatie en de boekhouding. Daarnaast zijn er ook diverse leden, die hebben aangeboden om te helpen met de financiën, zoals het nabellen van leden voor contributiebetalingen.

Iets voor jou?

Wil je graag meer informatie of ben je na het lezen van deze vacature helemaal enthousiast. Stuur dan voor 15 december 2021 een e-mail naar Peter Krans, penningmeester@documentatiegroep40-45.nl