Oud-redactiechef Rien van der Steen herinnert zich Van Geffen als ‘een communicatieve mens’. "Hij was heel precies, maar ook heel trots. Vooral trots op ‘zijn’ Eerde. Dat moest zoveel mogelijk in de krant." Van der Steen herinnert zich hoe toenmalig burgemeester Van Weegen van Veghel bij de hoofdredacteur van het Brabants Dagblad klaagde dat Eerde vaker in de krant kwam dan Veghel. "Eerde was voor Jan toen het centrum van de wereld", zegt Van der Steen.

Johan van Geffen werkte bij de CHV, waar hij zich bezig hield met verzekeringen. Vanuit die achtergrond werd hij door veel inwoners van Eerde beschouwd als een vraagbaak op het gebied van verzekeringen en belastingen. In het dorp zat Van Geffen in het kerkbestuur, fungeerde hij in de kerk als collectant en hij stond aan de wieg van het Airborne-comit?. In dat comit? was hij penningmeester/secretaris. Vijftien jaar geleden werd Van Geffen voor zijn inzet voor het Airborne-comit? door de 101e Airborne Division Association USA geëerd met de Presidents Award in goud. Ook was hij drager van de eremedaille van de Orde van Oranje Nassau in zilver.

Dorpsraadvoorzitter Bertus van Berkel noemt Jan van Geffen ‘een nauwkeurig man’. "Hij heeft zich verdiept in de bevrijding van Eerde en het is dan ook jammer dat hij de viering van zestig jaar bevrijding niet meer kan meemaken." Van Geffen ontwierp en vervaardigde mede het bevrijdingsmonument van Eerde. En hij was degene die de schooljeugd betrok bij de herdenkingen.

Bron: Brabants Dagblad