Kamp Westerbork werd voor de oorlog door de Nederlandse regering opgericht als opvangkamp voor vluchtelingen uit Duitsland. Tijdens de oorlog werd het kamp ingericht door de Duitse bezetter als
Polizeiliches Durchgangslager Westerbork. Van hier werden 107.000 Joden, Zigeuners en verzetsmensen naar
concentratiekampen en vernietigingskampen gedeporteerd.

De themadag begint om 10:30 uur.
Daarvoor wordt u vanaf 09:30 met koffie ontvangen. Na het welkomstwoord volgt een lezing van een ooggetuige, waarna het museum wordt bezocht.

Na de lunch zal een rondleiding worden verzorgd over het voormalig kampterrein met enkele unieke onderdelen, waaronder een bezoek aan het verzetsgraf en een SD-bunker, die gewoonlijk niet voor bezoekers toegankelijk is.

Kosten voor deze themadag bedragen voor leden EUR 30,00 en voor niet-leden EUR 32,50. Dit is inclusief ontvangst met koffie/thee, lezing, lunch, bezoekersgids, museumbezoek en rondleiding over het voormalig kampterrein.

Het voormalig Kamp Westerbork en Herinneringscentrum zijn gelegen vlakbij de A28 in de plaats Hooghalen.
De dichtstbijzijnde NS stations zijn Assen en Beilen. Treintaxi’s rijden alleen vanuit Beilen naar Hooghalen. Vanaf Assen kan ook de bus worden genomen, lijn 22 naar Hooghalen (halte Hooghalen-centrum).

Wij willen proberen om mensen zonder eigen vervoer in contact te brengen  met leden die met de auto komen en bereid zijn mensen mee te nemen of af  te halen vanaf station Beilen. Meldt u uw extra vragen zo spoedig mogelijk.

Opgave is mogelijk door een mail te zenden aan info@documentatiegroep40-45.nl of schriftelijk bij het secretariaat.

Deelname wordt definitief na overmaking op ING Rek. 6637.63.487 t.n.v. Penningmeester Documentatiegroep ’40-’45 o.v.v. themadag Westerbork . Inschrijving sluit 15 maart 2008.

Maximaal kunnen 50 mensen deelnemen.

Inschrijving op volgorde van binnenkomst betaling. Bij te veel deelnemers krijgt u bericht en uw geld teruggestort.