Op zaterdag 14 november organiseert de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum weer een themadag in de Concertzaal aan de Rozenstraat in Oosterbeek-laag, (Tegenover de N.H. kerk.)
De aanvang is om 10.30 uur ( zaal open om 10.00 uur)
De themadag is voor iedereen toegankelijk. De kosten zijn € 5, Vrienden Airborne Museum gratis.
Programma:

Van 10.00 uur tot 13.30 uur: Een presentatie over de toekomstplannen van het Airborne Museum door mevrouw Sarah Thurlings-Heijse, directeur van het Airborne Museum, gevolgd door een presentatie over de PR van het Airborne Museum door mevrouw Natalie Rosenberg,
PR medewerkster van het Airborne Museum
Daarna diverse activiteiten waaronder boekendienst van boeken over de Operatie Market Garden door Okko Luursema; Nico Schuurman is aanwezig om zijn educatieve stripboek “Ede 1944 & Market Garden” te signeren (plus een originele tekening voor de liefhebber);
Jan Dirks uit Vlaardingen toont voorbeelden van voor het verzet gedropt materiaal;
Wybo Boersma geeft uitleg over nieuwe uitgaven in 2015 over de slag om Arnhem.
Om 12.30 uur is de mogelijkheid om deel te nemen aan een lunch Deze kost € 12,50 en moet voor 10 november opgegeven worden via e-mail: w.boersma@wxs.nl of tel: 0318-639633.

Van 13.30 uur tot 15.00 uur geeft Gert Jan Vuyk een lezing met als onderwerp:

“ Montgomery en 2e SS Panzerkorps”.

In zijn memoires wijdt Montgomery het verlies van Arnhem o.a. aan de aanwezigheid bij Arnhem van het 2 SS Pz Corps. In deze lezing wordt er in gegaan op twee vragen.
Was het alleen bij Arnhem dat de aanwezigheid van deze Duitse troepen bijdroegen aan het verlies?
Wie wisten op welk moment omtrent deze aanwezigheid en wat werd er met die kennis gedaan? Een belangrijke rol daarbij wordt gespeeld door Ultra berichten.

Na de lezing zal indien mogelijk een dvd vertoond met betrekking tot het onderwerp van de lezing of met betrekking van ULTRA. De themadag is om 16.00 uur afgelopen.

Zie ook de website: www.vriendenairbornemuseum.nl

Stripboek_300

Foto afkomstig van Platform Militaire Historie Ede