Tweede Wereldoorlog

 

Op zaterdag 7 april organiseert de Documentatiegroep ’40-’45 een themadag over de gevechten rond het Twentekanaal.
De bustocht begint om 9.30 uur bij het station te Almelo, Stationsweg 1. Hier is parkeergelegenheid voorhanden.
Zowel in de bus als op verschillende plaatsen rond het Twentekanaal geeft ons lid Joel Stoppels, lid van The International Guild of Battlefield Guides, deskundige uitleg over de gebeurtenissen in april 1945 rond de strijd om het Twentekanaal.

Hij toont u sporen van deze gevechten, die na 73 jaar nog steeds te zien zijn. Vanaf de sluis bij Wiene wordt de opmars van de Canadese militairen gevolgd richting Delden en Almelo.
Na de lunch wordt het Memory Oorlogs-en Vredesmuseum Nijverdal bezocht. In dit oorlogsmuseum kan de bezoeker de periode 1918-1945 vanaf de opkomst van het nationaalsocialisme tot en met de bevrijding van Europa, stap voor stap, beleven. De bustocht eindigt om 16.30 uur bij het station van Almelo.

Om u voor te bereiden, staat er in deze Terugblik van maart een artikel van Joël Stoppels over deze strijd rond het Twentekanaal, tevens geeft hij na afloop van de algemene ledenvergadering op 17 maart hier een lezing over.

De prijs voor deze themadag inclusief koffie/thee, lunch en entree museum bedraagt € 45,- p.p. (ALLEEN VOOR LEDEN)

Voor niet-leden bedraagt de prijs 55 euro

Niet-leden kunnen zich hier aanmelden.

 

Leden kunnen zich voor deze themadag opgeven per e-mail op pr@documentatiegroep40-45.nl. Zie het bericht in de Terugblik van maart.