terugblikdec2016

Bestuur en redactie wenst al haar leden hele goede Kerstdagen toe, een fijne en veilige jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe jaar.

In dit nummer het eerste deel van een onderzoek naar de luchtoorlog boven Deventer,.

Veel onderzoekers hebben zich al bezig gehouden met Market Garden, nu kunnen we vanuit een heel andere visie naar deze operatie kijken.

Mijn mede-eindredacteur vroeg zich na het voorgaande artikel af wat er na de Slag om Arnhem met de Rijnbrug was gebeurd en wijdde daar een artikel aan.

Veel geallieerden sneuvelden voor onze vrijheid, velen van hen hadden een gezin, kinderen die achterbleven en die weinig afweten van hun vader en diens dood. Hoe ervaart een kind het als hij na jaren ineens merkt hoe in Nederland de nagedachtenis aan zijn vader in ere wordt gehouden? Lees het in de wonderlijke reis van Peter Hawkins.

Uw hulp wordt ingeroepen bij het herkennen van locaties op foto’s in Ergens in Nederland, ook leest u de binnengekomen reacties op eerdere foto’s.

Wij beginnen een Nieuwsrubriek over WO II.

In dit nummer een eerste aanzet en een oproep om plaatselijk nieuws met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog te melden aan de redactie, zodat we ook aan uw regionale nieuws aandacht kunnen besteden.

In Onlangs Verschenen aandacht voor de presentatie van een pas verschenen boek over de bewakers van Kamp Westerbork.”