Een Terugblik’40-‘45 vol lezenswaardige artikelen.

Robert Baelde is bekend als een gijzelaar, die slachtoffer werd van de Duitse terreur. Vanuit zijn biografie volgt hier zijn levensverhaal.

Een interessant artikel over de propaganda die in Duitsland via kaarten werd gevoerd met diverse mooie voorbeelden.

In 2013 verscheen een boek over Duitse wraakacties in Rhoon na de dood van een Duitse soldaat. Velen hebben dit boek al gelezen. Het boek is nu ook in het Duits vertaald. De vader van Wim Spoormaker maakte de dag na de executies en het in brand steken van huizen filmopnamen. Wim Spoormaker zette deze opnames op YouTube en vertelt hierover. We willen hem graag aan het woord laten, het is het ten volle waard.

In ‘Ergens in Nederland’ wordt uw hulp gevraagd bij het vinden van de locaties, ook worden de reacties vermeld die na de rubriek in december binnenkwamen.

Binnen de redactie werd een foto in het decembernummer aanleiding voor een uitgebreide reactie , we plaatsen deze reactie als artikel over de St. Denis.

Peter Schaapman verzorgt historische wandelingen door Amsterdam. Naast het vertellen krijgt hij ook vragen van buitenlandse bezoekers. Dit resulteerde in een oproep uit Australië.

 

terugblikmaart558