STIWOT werd in januari 2002 opgericht door Frank van der Drift als beheerstichting voor de website www.go2war2.nl, een online naslagwerk over de Tweede Wereldoorlog. Nu, vijf jaar later, beheert STIWOT zes websites over deze oorlog die dagelijks bezocht worden door meer dan 6000 mensen.

Door meer dan twintig vaste vrijwilligers wordt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog vanuit diverse gezichtspunten voor het voetlicht gebracht. Dat gebeurt, naast Go2War2.nl, onder meer via www.oorlogsmusea.nl, een website over musea, monumenten en andere bezienswaardigheden, en www.ww2awards.com, een online database over onderscheidingen en hun ontvangers.

Afgelopen januari is het vijfjarig bestaan van STIWOT betrekkelijk rustig voorbijgegaan, maar nu gaat dit jubileum gevierd worden op een speciale meeting. Die zal gehouden worden op:

Zaterdag 3 november 2007, 10.00 tot 17.00 uur in het Liberty Park te Overloon.

Naast presentaties van diverse van onze internetprojecten heeft STIWOT een interessant programma opgezet.

Het (voorlopige) programma ziet er als volgt uit:
– De Grebbeberg mei 1940, lezing door Stichting de Greb
– Zoektocht naar vader en B17, lezing door Adrian Caldwell
– Oorlogservaringen, lezing door de Amerikaanse veteraan T.C. Gibbs
– Puzzeltocht door het museum voor jong en oud met mooie prijzen
– Demonstraties vuurwapenspecialist
– Demonstraties 1:6 RC tanks

De komende weken zal het programma nog verder aangevuld worden en zullen de tijden waarop de diverse activiteiten plaatsvinden worden ingevuld. Volg hiervoor de berichtgeving op www.stiwot.nl.

Wij hopen u op 3 november in groten getale te kunnen ontmoeten.