Dat maakte de rechtbank in Aken donderdag bekend. Boere was na de Tweede Wereldoorlog in Nederland eerst ter dood en vervolgens tot levenslang veroordeeld wegens oorlogsmisdaden. Hij woont sinds 1954 in de Bondsrepubliek.

Justitie klaagt Boere aan wegens het in groepsverband vermoorden van drie onschuldige Nederlanders: Bicknese, De Groot en Kusters. Boere schoot de mannen samen met medeplichtigen dood uit wraak voor aanslagen op NSB’ers. Hij deed dat als lid van het Silbertanne–commando. Boere bekende zijn betrokkenheid.

Boere werd in 1949 in Nederland bij verstek ter dood veroordeeld. Hij was toen uit zijn gevangenschap ontsnapt. Later werd de straf omgezet in levenslang. Nadat hij in Duitsland was opgedoken, vroeg Den Haag om zijn uitlevering. Omdat hij door een wet uit de oorlogsjaren bescherming genoot, kwam daar niets van. Ook een verzoek om hem in Duitsland zijn straf te laten uitzitten, ging de mist in: het Nederlandse vonnis zou in zijn geval niet geldig zijn bij onze oosterburen.

Het Simon Wiesenthal Centre van nazi–jagers bestempelde Boere als een van de tien meestgezochte nazioorlogsmisdadigers.