Met een camera in de hand neemt Brian Steidle ons mee… Deze bekroonde docufilm brengt aan de hand van uniek beeldmateriaal de menselijke tragedie in beeld die aan de gang is in Darfur, Soedan. Een film van Annie Sundberg en Ricki Stern, USA, 2007, Engels gesproken, Nederlandse ondertiteling. De film bevat schokkende beelden.
 
Het conflict in Darfur koste al honderdduizenden levens. Hoe kan dit gebeuren? Wie vecht ook alweer tegen wie en waarom? Wat kan de wereld doen? Jongeren krijgen na afloop van de film de kans om onder leiding van Harm Ede Botje (Vrij Nederland-redacteur) over bovenstaande vragen en de film in debat te gaan met andere jongeren en professials, onder wie Jan Pronk, oud VN-gezant in Soedan.

Het Verzetsmuseum Amsterdam organiseert regelmatig bijeenkomsten over actuele mensenrechtenthema’s. In 2002 toonde het museum een fototentoonstelling van Terry Kotterman over het Soedanese radiostation Radio Voice of Hope. In maart van dit jaar stond het werk van Human Rights Watch in Soedan centraal tijdens een bijeenkomst naar aanleiding van de uitreiking van de Geuzenpenning 2007 aan Human Rights Watch.

Wat
Preview ‘The devil came on horseback’ met Jan Pronk

Waar
Verzetsmuseum Amsterdam, Plantage Kerklaan 61

Wanneer 
Dinsdag 6 november, 19:00-21:30 uur

De entree is gratis.
Doelgroep: jongeren vanaf 16 jaar
Reserveren: sterk aanbevolen, 020 620 25 35 / info@verzetsmuseum.org

Organisatie
Tot Zover Darfur, Verzetsmuseum Amsterdam, Move Your World