¨       Wil je de onderdrukking, de rechteloosheid, de discriminatie en het racisme van toen vergelijken met situaties van nu, hier en elders?

¨       Wil je op originele wijze relaties leggen met verwante onderwerpen van WOII ?

 Schrijf dan je profielwerkstuk over het nieuwe onderwerp ‘Het Philips-Kommando in Kamp Vught’ en doe ook mee aan een landelijke wedstrijd met mooie prijzen!

Waar vind je meer informatie over deze oorlogsgeschiedenis ?

Kijk op www.philips-kommando.nl onder VERHAAL voor een uitvoerige schets van de geschiedenis van de Philips-werkplaats en van het Philips-Kommando op basis van persoonlijke ervaringen. Soortgelijke informatie is in een geïllustreerd informatieboekje ‘Licht in het Donker, Belevenissen en Achtergronden’ te vinden, dat te bestellen is via info@nmkampvught.nl (5 euro incl. verzendkosten). De reizende tentoonstelling. ‘Licht in het Donker, Het Philips-Kommando in Kamp Vught’ is ook een grote bron van informatie. Zie op www.philips-kommando.nl onder TENTOONSTELLING voor de bezoeklokaties,  

Waarom wordt een landelijke wedstrijd georganiseerd ?
Hoofddoel van onderstaande Stichting is om jongeren kennis te laten nemen van deze bijzondere geschiedenis met soms bizarre lotgevallen en ontwikkelingen om zo ook een andere kijk te krijgen op een concentratiekamp. Nevendoel is dat zij zich bewust  worden van de onaanvaardbare gevolgen van totalitaire systemen zoals het Nazi-regime. Om je te stimuleren je werkstuk over dit onderwerp te schrijven met zijn vele facetten en met vele verwante onderwerpen wordt voor schooljaar 2008-2009 wederom een landelijke wedstrijd met mooie prijzen georganiseerd, afzonderlijk voor HAVO- en VWO-leerlingen.

Waar vind je meer informatie over de wedstrijd ?

Kijk op www.philips-kommando.nl onder RICHTLIJNEN VOOR INHOUD EN OMVANG van het profielwerkstuk, WEDSTRIJDINFORMATIE en  WEDSTRIJDREGLEMENT

De eerste wedstrijd met het karakter van pilot project is georganiseerd in het schooljaar 2007-2008. De daarbij opgedane ervaringen zijn in de nieuwe informatie voor 2008-2009 verwerkt. Zie voor een verslag van de prijsuitreiking ook www.philips-kommando.nl.

Heb je interesse in het onderwerp en wil je ook meedoen met de wedstrijd ?

Geef je vóór 15 oktober 2008 op via het inschrijfformulier dat te downloaden is van  www.philips-kommando.nl. Het aantal deelnemende werkstukken is beperkt tot 100. Datum van inschrijving is bepalend. Derhalve hoe eerder je inschrijving binnen komt hoe beter. Uiterlijk 17 maart 2009 kun je het voltooide profielwerkstuk insturen naar het wedstrijdsecretariaat. De prijsuitreiking valt in april.

STICHTING GESCHIEDSCHRIJVING PHILIPS-KOMMANDO CONCENTRATIEKAMP VUGHT ’43-‘44