Hij werd enkele dagen geleden in het ziekenhuis opgenomen na een valpartij. Zij familie maakte zijn dood zondag bekend. Fauvet was 87 jaar.

Jacques Fauvet werd in 1914 in Parijs geboren en begon zijn journalistieke loopbaan in 1937. In dat jaar trad hij toe tot de redactie van l’Est republicain, een krant die gevestigd is in Nancy in het oosten van Frankrijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zat hij als legerofficier vijf jaar vast in Duitsland.

In 1945 pakte hij zijn journalistieke werk weer op. Hij ging deel uitmaken van de redactie van Le Monde. Dertien jaar later werd hij adjunct-hoofdredacteur en in 1963 hoofdredacteur. De functie van directeur van Le Monde kreeg hij in 1969 en dat bleef hij tot 1982.

Fauvet heeft naast zijn journalistieke werk ook een reeks boeken op zijn naam staan, onder meer over de geschiedenis van de Franse communistische partij. Ook het boek De Vierde Republiek is van zijn hand. Verder was hij voorzitter van een publieke organisatie die over privacy waakte en was hij in dienst van de Verenigde Naties. Hij was ondervoorzitter van de Franse commissie voor Unesco, de wetenschappelijke en culturele organisatie van de VN.

Bron: Sp!ts