,,Het gaat hierbij om een unieke verzameling, die je niet zo snel nog een keer bij elkaar kan krijgen” stelt directeur S. Bulterman van het veilinghuis woensdagmiddag. Aanstaande zondag beginnen de kijkdagen. Bezoekers kunnen lezen hoe toen nog prinses Beatrix meewerkte aan vermoedelijk een studentenalmanak.

De collectie van 108 enveloppen met koninklijke zegels, stempels en brieven werden de laatste vijftig jaar door een Nederlander verzameld. Volgens Bulterman moet de collectie minimaal zesduizend euro opbrengen.

Oudste brief

De oudste brief is een korte zakelijke brief van koning Willem II, over na zijn dood te regelen geldzaken. Ene Landr? Vlijmen krijgt verder geluk toegewenst van kroonprins Alexander en Juliana bedankt een vriendin voor haar mooie kaart en wenst haar nog veel plezier bij haar verblijf op Stoke Lodge. ,P> Het is niet de eerste keer dat er Oranjepost onder de hamer komt. In het verleden is al vaker een stapeltje geveild, soms onder grote belangstelling. E?n en ander gebeurde altijd tot afgrijzen van het hof, dat de verhandeling van priv?post maar niets vindt.

Bron: Sp!ts