Ruim driekwart van de lezers die reageren is het met hem eens.
Jan van den Heuvel uit Tilburg was twaalf jaar toen hij in 1944 in Loon op Zand de vliegtuigen van de geallieerden die waren ingezet bij de operatie Market Garden zag overkomen. Afgelopen weekeinde was hij zoals ieder jaar bij de herdenking in Arnhem. ?Indrukwekkend. Het doet me wat. Ik hoop het nog vele jaren mee te maken.?
H. Kronenburg uit Vught heeft de herdenking gevolgd op de televisie. Hij is al viermaal in Normandi? geweest (?daar ligt de oorsprong van de bevrijding?) waar WO II tot op de dag van vandaag sterk leeft. ?Als kind woonde ik in Utrecht. Het zal je maar gebeuren dat je als jochie aan je moeder vraagt ?wat eten we vandaag? en je krijgt als antwoord: ?we hebben niets.? Vader timmerde op het laatst de ramen van de slaapkamer dicht. We gingen naar bed en dachten dat het afgelopen zou zijn. Er zijn tienduizenden mensen die dergelijke dingen hebben meegemaakt. We moeten ieder jaar even bij die oorlog stil blijven staan.? Herman van Kamp vindt dat de herdenkingen moeten doorgaan ?maar nog beter is om plannen te maken voor de toekomst?. De 18-jarige Stephan van Rooij uit Hedel: ?Dit jaar heb ik pas voor het eerst over Market Garden gehoord. Ook voor jongeren is het goed om te gedenken.?
De Kwestie vandaag:
Het kabinet moet de acties negeren
De Kwestie van gisteren
leverde 534 reacties op:
Ook na zestig jaar moet
de herdenking van
Market Garden doorgaan
79 %ja
21 %nee
Reageren? Bel 073-6157257.
Dagelijks (maandag tot en met zaterdag) is van 12.00 tot 13.00 een redacteur bereikbaar, buiten die uren kan de reactie worden ingesproken. Ook op de internetsite http://www.brabantsdagblad.nl/dekwestie kunnen bezoekers hun antwoord ?ja? of ?nee? op De Kwestie beargumenteren. Of via e-mail: kwestie?brabantsdagblad.nl.
Faxen kan naar: 073-6157171

Bron: Brabants Dagblad