De beurs in Fort Veldhuis was druk bezocht, geïnteresseerde kopers, veel jonge kinderen genoten van het museum, we werden zelfs geïnterviewd door de nieuwe lokale tv zender IJmond. Prima PR en prima samenwerking. Aad, jij en de hele ploeg vrijwilligers, bedankt voor jullie enthousiaste inzet.

In deze Terugblik beginnen we met een artikel over het aantal omgekomen dwangarbeiders.

In Terugblik 574 van september 2017 stond een oproep over dit onderwerp. Onze oud- eindredacteur onderzocht op basis van beschikbare gegevens in Leiden hoeveel dwangarbeiders mogelijk zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eerdere studies komen met heel verschillende cijfers.

Daarna volgt een artikel over de (her)opening van de Traditiekamer van de Limburgse Jagers in de Generaal-majoor De Ruyter van Steveninckkazerne te Oirschot. Hierin wordt ook de geschiedenis van de Limburgse Jagers en het Garde regiment Fuseliers tijdens de Tweede Wereldoorlog en in Nederlands-Indië beschreven. Op het kazerneterrein bevinden zich Traditiekamer en Fuseliersmuseum.

Voor het uitbreken van de oorlog werden al maatregelen genomen tegen luchtgevaar. Op de binnenomslag ziet u enkele voorbeelden. De brandweerobservatiepost van de Artillerie-Inrichtingen te Zaandam wordt in ons blad uitgebreid beschreven.

Namens bestuur en redactie wensen wij u hele goede Kerstdagen en een veilige jaarwisseling.

Natuurlijk wensen wij u alle goeds toe voor 2018 waarin wij ons 55 jarig bestaan  vieren.