Mij viel het gevarieerde aanbod op: de beginnend verzamelaar kon genoeg boeken en militaria vinden tegen zeer lage prijzen, terwijl de gespecialiseerde verzamelaar een lang gezocht boek, document of prachtige onderscheidingen, blanke wapens, etc. tegen hogere prijzen kon vinden. Met recht : voor elck wat wils!

’s Morgens , tijdens de droppings op de Ginkelse heide kwamen de echte verzamelaars hun slag slaan.

’s Middags werd het langzaam aan drukker, een vliegtuigje vloog letterlijk rondjes rond de toren van de oude kerk te Ede, waarna de voertuigen van Keep Them Rolling arriveerden met de militaire band. Dit trok veel publiek, bejaarden, ouders met kinderen, iedereen had het naar zijn zin.

Op een gegeven moment kon je bijna over de hoofden lopen.

Niet alleen werd er verkocht, ook inhoudelijke vragen werden gesteld, zodat ik thuis gelijk aan het werk kon en het reeds jaren gezochte antwoord direct kon doorbellen.
Nog steeds geïnteresseerden in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, die niet op de hoogte zijn met het bestaan van de Documentatiegroep ’40-’45. Onze PR-stand kon deze mensen voorzien van informatiefolders en maandblad, zodat zij thuis een lidmaatschap van de vereniging in overweging kunnen nemen. De foto’s van onze themadagen naar o.a. Mill, IJmuiden en Rotterdam trokken de aandacht en toonden de voordelen van het lidmaatschap.
Ook de lokale omroep schonk aandacht aan onze beurs door een liveverslag uit te zenden van het vraaggesprek met onze beursorganisator Jan P loeg.


Rond vier uur merkte je dat de belangstelling begon te verflauwen, weinig werd nog verkocht en langzaam aan ging iedereen inpakken en op huis aan.
Een geslaagde beurs, bent u thuis gebleven dan heeft u echt iets leuks gemist.