September 1944, Operation Market Garden, duizenden geallieerden landen met parachutes en zweefvliegtuigen op Nederlands grondgebied. Al leiden de troepen een uiteindelijke nederlaag: de vrijheid is in zicht.


Met de geallieerden vallen ook nieuwe producten zoals kauwgom uit de lucht. Sigaretten, zeep en chocola, al wel bekend maar schaars tijdens de oorlog, maken hun rentree. Stoere Amerikanen en Canadezen met sigaretten achter hun oren en kauwgom kauwende kaken jagen menig Nederlands meisjeshart op hol. Kinderen snoepen van chocola, zoetigheid die ze nooit hebben geproefd. Uit de ramen van soldatenkwartieren klinken de Andrews Sisters en Bing Crosby.


Nederland maakt kennis met haar bevrijders en hun gebruiken.


Lucky Strike herdenkt de roerige dagen van september 1944 met ‘Out of the Blue’. Een eigentijdse kit met luxegoederen die de bevrijders ons brachten. Out of the Blue bevat zeep, chocola en een pakje ‘American originals’ voor ‘good luck’.


‘Out of the Blue’ is tijdens de Airborne herdenkingen in september in beperkte oplage verkrijgbaar.


De eerste kit zal op 1 september 2004 om 12 uur in ‘Wilke Tabak’ aan de Koningstraat in Arnhem door Dhr Kraayenbrink aan de burgemeester van Arnhem worden uitgereikt.