In Ede aangekomen werd er gauw de wagens leeggehaald en met een parkeervergunning van de Gemeente wisten wij dat wij gevrijwaard waren van gele bonnen en vervelende parkeerwachten.

Na het opbouwen van de kraam was de tijd voor een lekkere bak koffie en een appelpunt want Dirk was hier al eerder geweest en wist te vertellen dat het de eerste tijd tijdens de landing drukker zou worden.
Dus het is nu even de tijd om een verslag in te voegen van de razende reporters.

Omstreeks 10:00 uur vlogen er 2 Hercules transportvliegtuigen over waar de eerste parachutisten uit sprongen later gevolgd door een vliegtuig waar de veteranen uit sprongen.
Gelukkig ging alles goed ook al landen er enkele mannen in de bomen doordat zij te vroeg sprongen, gelukkig waren er geen gewonden.
Ook was het wederom een drukte van jewelste en iedereen had door het mooie weer een goed overzicht.
Na de landing was de herdenking bij het monument waar na volksliederen en de kranslegging iedereen of naar huis ging of de binnenstad van Ede binnentrok.

Gedurende de landing was het zeer rustig er was dus tijd genoeg om iedereen goed te woord te staan of enkele gesprekken aan te knopen met mensen die interesse hebben in onze vereniging.
Ook al was het vrij rustig het verkopen gingen goed en de folders werden ook gretig meegenomen.
Nadat de landingen en de herdenking waren afgelopen kwamen de voertuigen van Keep them Rolling het dorp in en parkeerden hun auto’s in de hoofdstraat.
Zij werden vooraf gegaan door de militairenkapel van de verbindingsdienst in Ede.
Nu werd het een drukte van jewelste, veel mensen hadden interesse in de aangeboden boeken en de documentatiegroep zelf.
Er werd volop gekocht en gevraagd door mensen met veel interesse in de Tweede Wereldoorlog.
Hierdoor kwam aan deze dag te snel een eind dus om 17:00 uur werd er ingepakt, afscheid genomen en ging iedereen richting huis.

 

Foto’s: Dirk Docter en Herman van Benthem