Lid worden van de Documentatiegroep ’40-’45

De Documentatiegroep ’40-’45 is in 1963 opgericht als vereniging van verzamelaars van documentatie en militaria, maar tegenwoordig is het merendeel van de leden gewoon sterk geïnteresseerd in alles wat met de oorlog te maken heeft. De Documentatiegroep ’40-’45 heeft zo’n 700 leden, niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland tot in Canada en Australië.

Waarom lid worden?
Lid worden kost  EURO 40,- per jaar , tot 21 jaar EURO 26,-, minimum leeftijd 16 jaar. Leden in het buitenland betalen een bijdrage in de portokosten van Euro 12,-. (prijs 2014)

Daarvoor krijgt u 11x per jaar het blad Terugblik ’40-’45, gevuld met interessante achtergrondartikelen. De auteurs zijn meestal (amateur)historici, die over minder bekende onderwerpen schrijven of bekende onderwerpen, maar met een originele invalshoek. Meestal worden er privéfoto’s of zeldzame documenten bij afgedrukt.
Iedere maand bevat het blad boekendienst, waar bijzondere boeken te koop worden aangeboden.
Deze dienst biedt een groot assortiment boeken (iedere maand anders!) tegen aantrekkelijke prijzen. Leden kunnen gratis of oproepen en aanbiedingen plaatsen of vragen stellen.

Enkele malen per jaar worden beurzen georganiseerd waar leden verschillende zaken van elkaar kunnen kopen of met elkaar kunnen ruilen. Regelmatig treft u hier ook leden van de VKTV aan, de Vereniging van Kranten- en Tijdschrift Verzamelaars, bij wie u vaak oude kranten en tijdschriften tegen aantrekkelijke prijzen kunt kopen. Ook is de beurs een ontmoetingsplaats om vragen te stellen en gegevens uit te wisselen over eigen onderzoek of interessesfeer. Onder de leden bevinden zich specialisten over bijvoorbeeld distributie, Market Garden, illegal pers of militaria.

Naast ruilbeurzen, organiseert de Documentatiegroep ’40-’45 ook themadagen. Dit zijn excursies naar plaatsen, welke een rol hebben gespeeld in de Tweede Wereldoorlog. Een aantal voorbeelden: Market-Garden, Vestingwerken IJmuiden, Fort Eben Emael, Rotterdam, Mill, de kampen Amersfoort, Westerbork en Vught en ‘s-Hertogenbosch.

Kortom, voor iedereen die geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog is het zeer aantrekkelijk om lid te worden.

Om lid te worden:  klik hier