Waarom lid worden van de Documentatiegroep?

 

Niet alleen verzamelaars, maar ook andere geinteresseerden zijn lid van de Documentatiegroep ’40-’45. Oorspronkelijk opgericht als vereniging van verzamelaars van documentatie en militaria heeft de Documentatiegroep ’40-’45 zo’n 800 leden verspreid over Nederland en het buitenland, zoals Canada en Australië.

Voor de leden worden regelmatig beurzen georganiseerd waar leden verschillende zaken van elkaar kunnen kopen of ruilen. Regelmatig treft u hier ook de VKTV aan, de Vereniging van Kranten- en Tijdschrift Verzamelaars www.vktv.nl , bij wie u vaak antieke kranten en tijdschriften tegen aantrekkelijke prijzen kunt kopen, maar alleen al het bekijken ervan is een bezoek aan de beurs waard.
Ook is de beurs een ontmoetingsplaats om vragen te stellen en gegevens uit te wisselen betreffende onderzoeken waarmee men bezig is. Ook vinden mensen hier antwoorden op vragen waar zij soms al decennia naar zoeken.

Naast ruilbeurzen, organiseert de Documentatiegroep ’40-’45 ook themadagen. Dit zijn excursies naar plaatsen, welke een rol hebben gespeeld in de Tweede Wereldoorlog.
Een aantal recente voorbeelden: Market-Garden, Vestingwerken IJmuiden, Fort Eben Emael, Rotterdam, Mill, de kampen  Amersfoort, Westerbork en Vught en ‘s-Hertogenbosch.

Maandelijks wordt tevens een ledenmagazine uitgegeven: Terugblik ’40-’45.
In deze Terugblik staan iedere maand interessante en uitgebreide achtergrond artikelen met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog. Vaak zijn dit de minder bekende onderwerpen van de oorlog, veelal beschreven door leden /(amateur-)historici, niet eerder gepubliceerd en vaak het resultaat van lang onderzoek. Als voorbeeld mag het themanummer over de werkkampen voor gemengd gehuwde Joden in Noord-Holland genoemd worden. 
Naast deze artikelen is maandelijks de boekendienst actief.
Deze dienst biedt een groot assortiment boeken (iedere maand anders!) tegen aantrekkelijke prijzen. Verder is een ruilrubriek voor leden in dit blad geplaatst en wordt men maandelijks op de hoogte gehouden van nieuws en herdenkingen. Leden kunnen gratis oproepen en aanbiedingen in de Terugblik plaatsen.

Kortom

Als geinteresseerde of verzamelaar m.b.t. de Tweede Wereldoorlog is het zeer aantrekkelijk om lid te worden.
Naast de beurzen, excursies en het maandblad, kunnen leden ook deelnemen aan de  themadagen.

Om lid te worden: klik hier

Lid worden kost slechts EURO 34,- per jaar! (tot 21 jaar EURO 20,-, minimum leeftijd 16 jaar)