De cursus wordt gegeven door deskundigen uit Frankrijk, Hongarije, de Verenigde Staten en Isra?l. Het is de bedoeling dat de leraren de lesstof te zijner tijd doorgeven aan hun leerlingen.


De Roemeense regering ontkende in juni 2003 dat de holocaust ook zijn sporen in Roemeni? heeft getrokken, terwijl het land voor 1940 760.000 Joden telde en er nu hooguit 6000 Joden wonen. Geschat wordt dat er 420.000 Roemeense Joden in concentratiekampen zijn omgekomen.


De ontkenning leidde tot protesten van Isra?l en de Roemeense Joodse gemeenschap, waarna de regering in Boekarest uiteindelijk toegaf dat Roemeense leiders tijdens de Tweede Wereldoorlog, onder wie met name Ion Antonescu, hebben gecollaboreerd met de nazi?s en Joden naar vernietigingskampen hebben laten deporteren.


De Isra?lische ambassadeur in Roemeni?, Rodica Radian Gordon, zei dat in Roemeni? geen sprake is van systematisch antisemitisme. Het gaat volgens hem meer om onwetendheid. ?De remedie is onderwijs, onderwijs en nog eens onderwijs.?


Bron: Reformatorisch Dagablad