Konzentration Aussenkommando Moerdijk

In deze editie een uitgebreid artikel van een van onze topauteurs. Altijd slaagt hij er in een nieuwe episode uit de Tweede Wereldoorlog te ontdekken en beschrijven. Opvallend aan zijn stijl zijn de kleine details die maken dat zijn artikel echt gaat leven.

Hij brengt u terug naar een buitenkamp van Vught dat tot nog toe in de geschiedschrijving niet de aandacht krijgt die het verdient. Zoals altijd is het artikel gestoeld op gedegen historisch onderzoek. Kortom, een aanrader!

Tijdens de uitgestelde ALV op 3 oktober jl. is de auteur door bestuur en leden benoemd tot ons allereerste Lid van Verdienste!

Dat geldt ook voor het fijne artikel over Curaçao dat u in dit nummer kunt vinden. Reizen zit er voor velen van ons even niet in maar zeker ook de fijne foto’s bij dit artikel maken dat U zich even aan de andere kant van de wereld waant. Ook aan Curaçao ging de Tweede Wereldoorlog niet voorbij. De auteurs bezochten een museum en vertellen aan de hand van wat ze daar zagen, het verhaal van een eiland in oorlogstijd.