Terugblik Juni 2014Na de herdenkingen in de meimaand wordt deze maand D-Day, de invasie in Normandie zeventig jaar geleden, groots herdacht.
In deze Terugblik een artikel van Wybo Boersma over het gebruik van Rupert, de dummy parachutist – een pop met vuurwerk –  die door de geallieerden uitgeworpen werd om de vijand in verwarring te brengen.
Ons lid Dik Winkelman gaat nog verder in de tijd terug en beschrijft de ervaringen van de Engelse Expeditionary Force in Frankrijk in 1939 en 1940. Deze maand kunt u genieten van deel 1. Rene Taselaar was zo onder de indruk van een dagtocht langs de Emslandlager dat hij niet alleen zijn ervaringen beschreef, maar dit ook graag daadwerkelijk met leden van de Documentatiegroep ’40-’45 wilde delen.
13 September is het zover, dan kunt u genieten van een dagtocht langs de Emslandlager onder deskundige leiding. U moet er wel vroeg voor opstaan, het is zeker de moeite waard. Wel moet u zich voor 1 augustus a.s. opgeven.
Op zaterdag 2 augustus a.s. organiseren wij onze jaarlijkse boeken- en militariabeurs in ons Oorlogsmuseum te Overloon. Enthousiaste leden gaven zich tijdens de leden-vergadering al op als standhouder. U kunt zich opgeven voor een plek op deze beurs. Natuurlijk bent u tijdens de openingsuren van het museum ook van harte welkom om ons te bezoeken en met (bestuurs)leden van de Documentatiegroep ’40-’45 van gedachten te wisselen en iets van uw gading te vinden.
Tijdens de ledenvergadering werd het jubileumjaar afgesloten door het aanbieden aan onze voorzitter Hans Rombouts van het eerste exemplaar van een fotoboek over jubileumdag en tentoonstelling in het Vestingmuseum Naarden als dank voor het organiseren van deze geslaagde ledendag. Alle medewerkers van de Documentatiegroep ’40-’45 hebben een fotoboek als dank ontvangen. Een beperkt aantal is nog via het secretariaat verkrijgbaar.