Zijn boek ”Hitler: A Study in Tyranny” verscheen in 1952, maar geldt nog altijd als de onovertroffen biografie van Adolf Hitler. Net als onder anderen A. J. P. Taylor en Hugh Trevor-Roper behoorde Bullock tot een generatie Britse historici die onder academici in hoog aanzien stonden, maar tevens werken schreven die bij een breder publiek goed in de smaak vielen.
 
Bullock werd op 13 december 1914 in Bradford geboren en won na zijn middelbare school een beurs voor de universiteit van Oxford. Na de Tweede Wereldoorlog keerde hij als docent terug in Oxford. Hij vestigde internationaal de aandacht op zich met zijn biografie van Hitler uit 1952. In 1964 publiceerde hij een herziene versie van dit standaardwerk.
 
Verder schreef hij onder meer een boek over de naoorlogse minister van Buitenlandse Zaken Ernest Bevin en was hij in de jaren zeventig voorzitter van een commissie die onderzoek deed naar het onderricht in lezen.
 
In 1991 publiceerde Bullock een studie waarin hij Hitler en Stalin met elkaar vergeleek. In dit werk gaf hij inzicht in karaktereigenschappen van de dictators die jarenlang onderbelicht waren geweest. Bullock werd in 1972 geridderd. Tot 1997 bleef hij lezingen verzorgen.