De Deelgemeente en het 4 mei Comit? Hillegersberg-Schiebroek vinden het belangrijk dat nu, 60 jaar na dato, er een blijvende herinnering komt aan de Razzia van Rotterdam, waar ook veel mannen en jongens uit onze deelgemeente bij betrokken zijn geweest.


De bijeenkomst in de remise begint om 16.00 uur .De tekstschrijver e nzanger Johan Meijer zal enkele liederen ten gehore brengen, o.a. gewijd aan de razzia. De Schiebroekse kunstenares Ieneke van der Kooij heft zich in de geschiedenis verdiept. Zij heeft een bronzen plaquette ontworpen die op donderdag 11 november zal worden onthuld. Na afloop van de bijeenkomst is er gelegenheid om na te praten in het nabijgelegen wijkgebouw de Duikelaar, Anthonie Duijklaan 9.


De Schiebroekse kunstenares Ieneke van der Kooij heeft zich in de geschiedenis verdiept. Zij heeft een bronzen plaquette ontworpen die op donderdag 11 november zal worden onthuld.


SPECIALE OPROEP


Het organiserend comit? zou graag willen dat mensen in de tramremise aan de Kootsekade geweest zijn, de bijeenkomst bijwonen. De bijeenkomst in de remise begint om 16.00 uur.


Nadere informatie wordt u gaarne verstrekt door:


4 mei comit? Hillegersberg-Schiebroek


Margot Leeninga, secretaris

telefoon 010 422 77 28 / 06- 2248 6463


Klik hier om Gerard Martens’ beklemmende verhaal te lezen