De enveloppe toont het herinneringszwaard in het provinciehuis in Arnhem. Op 22 september 1984 overhandigde generaal-majoor R.E. Urquhart CB DSO, voormalig commandant van de 1e Britse Airborne divisie dit zwaard aan de Commissaris der Koningin in de provincie Gelderland, de heer M. de Bruijne. Het zwaard symboliseert de ?Geest van Verzet? en is een geschenk van de veteranen van de 1e Britse Airborne divisie en de 1e Poolse Onafhankelijke Parachutisten Brigade Groep aan de bevolking van Gelderland als dank voor hun moed en medeleven. Als plaats voor het zwaard kozen de veteranen het Huis der Provincie omdat de Gelderse helpers niet uit ??n bepaalde gemeente kwamen.


De oplage van deze herdenkingenveloppe is 500 genummerde exemplaren. Voor deze uitgave is een speciale zegel uitgebracht naar een foto van generaal-majoor Urquhart voor hotel Hartenstein tijdens de gevechten. De enveloppen zijn op 17 september 2004 afgestempeld op het postkantoor in Oosterbeek.


Het eerste exemplaar zal worden aangeboden aan de Leader van de Pelgrimage 2004 A.J.Deane Drummond MC. In september 1944 was Deane Drummond in de rang van majoor plaatsvervangend commandant van de 1st Airborne Divisional Signals.


Vanaf 17 september om 09.00 uur is de herdenkingsenveloppe voor ? 3,50 te koop in het Airborne museum in Oosterbeek. Na overmaking van ? 4,50 op giro 4184300 t.n.v. Airborne Museum, Oosterbeek onder vermelding van “Enveloppe 2004” wordt deze toegestuurd.


Om de serie compleet te maken zijn enveloppen van de voorgaande jaren in beperkte mate nog verkrijgbaar in het museum. Op de expositie ?We will remember them? die tot 4 november in het Airborne Museum te zien is, worden alle enveloppen getoond die in de voorgaande jaren door het museum uitgegeven zijn Zie ook de website: www. airbornemuseum.com.