Fimkje Kooi geboren te Suwâld, zo staat te lezen op het door Postuma vervalste persoonsbewijs van Minco. Postuma gebruikte zijn positie bij de afdeling Bevolking om mensen die door de Duitse bezetter werden gezocht een andere identiteit te geven. Dat deed hij door overleden inwoners van de gemeente Tytsjerksteradiel ’tot leven te wekken’. Gezochte mensen konden zo de identiteit van overleden personen overnemen.

Minco is onder meer bekend van het boek Het bittere kruid. Zij droeg Postuma voor bij het Yad Vashem–instituut. De oud–verzetsman: „Mijn vader was sociaal–democraat en mijn moeder gelovig. Als ambtenaar ben je er voor de mensen. Tegen die achtergrond ben ik in het verzetswerk gerold", aldus Postuma.
 
In 1944 werd Postuma als Sierd de Bruin opgepakt door de Duitse bezetter. Die valse identiteit en inspanningen van onder anderen politiemensen brachten hem na een paar dagen weer op vrije voeten.
 
Yad Vashem in Jeruzalem is het instituut ter nagedachtenis van de zes miljoen joodse slachtoffers van de holocaust. Namens het joodse volk eert Yad Vashem niet–joodse mensen die vaak met gevaar voor eigen leven tijdens de oorlog joden hebben gered of hebben trachten te redden.
 
Postuma krijgt op 17 maart de onderscheiding uitgereikt in het gemeentehuis in Uden. Minco zal daarbij aanwezig zijn.