De schrijver zou naar verluidt woensdag zijn overleden. Hazelhoff Roelfzema werd geboren op 3 april 1917 in Surabaya. De Soldaat van Oranje is een van de meest besproken en beschreven oorlogshelden. Hazelhoff Roelfzema vestigde zich in de jaren dertig met zijn gezin in Wassenaar.

Hij studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Hij werd in 1939 oorlogscorrespondent. Hij zat in april 1941 een week gevangen in het ’Oranjehotel’ te Scheveningen. De student dook onder, deed zijn doctoraalexamen en vertrok als Engelandvaarder naar het Verenigd Koninkrijk. Hazelhoff Roelfzema voerde landingen uit op de Nederlandse kust om zendapparatuur voor het verzet af te leveren en personen op te halen die vanuit bezet Nederland in het Verenigd Koninkrijk gewenst waren.

De koninklijke familie is zeer bedroefd door het overlijden van Hazelhoff Roelfzema. Dat maakte een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst zaterdag bekend. Koningin Beatrix heeft namens haar familie een condoleancetelegram gestuurd naar de familie van de overledene, aldus de zegsman.
De vroegere adjudant van koningin Wilhelmina had een nauwe band met het Koninklijk Huis en vooral met Prins Bernhard. De twee waren vrienden voor het leven.
bron: www.reformatorischdagblad.nl