Luchtballonnen
Volgens de voorzitter van de stichting H. de Joode is het de bedoeling dat er meer dan honderd vliegtuigen naar Keent komen, waaronder Dakota’s, Fokker 60’s en Apache helikopters. Verder staan diverse demonstraties met vliegtuigen en zweefvliegtuigen op het programma en stijgen aan het einde van de dag dertig hete luchtballonnen op. De vliegshow duurt twaalf uur, van negen uur ‘s ochtends tot negen uur ‘s avonds. De verkeersleiding is tijdens de vliegshow in handen van de vliegbasis Volkel.

“Er is nog geen definitief programma omdat we in maart ook pas te horen krijgen of de luchtmacht meedoet. En er moeten nog sponsors gezocht worden”, aldus De Joode. “Maar het wordt in ieder geval een show die vergelijkbaar is met de vliegshow die we in 1992 in Nistelrode hebben gehouden.” Daar kwamen toen ruim 60.000 bezoekers op af.
Duitsers
Vliegveld Keent werd in 1933 op de uiterwaarden van de Maas aangelegd voor een vliegfeest van de KLM. In 1944 werd het vliegveldje, dat zo’n duizend meter lang is opnieuw ingericht door de Duitsers. -Tijdens de operatie ‘Market Garden’ werd het vliegveld gebruikt door de Amerikanen. -W. Boeijen uit Schaijk schreef in 1994 een boek met als ti–tel ‘Het vergeten vlieg–veld Keent/Airstrip B82 Gra–ve’. -In het boek is onder meer beschreven hoe acht squadrons van de Royal Air Force gebruik maakten van vliegveld Keent. Gistermiddag presenteerde Boeijen in Ravenstein zijn nieuwe boek; ‘vliegen en vechten bij de Maas, 1940-1945’. Het boek is een vervolg op het eerste boek over het vliegveld Keent. Ook zijn in het boek verhalen van ooggetuigen en veteranen opgenomen.

Bron: Brabants Dagblad