Het programma start om 13.00 uur met de vertoning van de indrukwekkende documentaire PARAGRAPH 175 over de vervolging van homoseksuelen in nazi-Duitsland.
Aan het debat dat hierop volgt nemen Judith Schuyf, historica en auteur van diverse biografieën rond homoseksualiteit en de Tweede Wereldoorlog en Marian van der Klein, historica en onderzoeker deel.
Debatleider is Wichert ten Have, directeur van het Centrum voor Holocaust- en Genodicestudies en als docent verbonden aan de opleiding Geschiedenis van de UvA.

Hierna wordt de Franse speelfilm UN AMOUR A TAIRE van de succesvolle regisseur Christian Faure vertoond.
UN AMOUR A TAIRE gaat over over de positie van homoseksuelen in Vichy-Frankrijk.
Deze film was in Frankrijk aanleiding tot groeiende discussie over de behandeling van homoseksuelen tijdens de Duitse bezetting.
Trouw-journaliste Remke de Lange leidt het afsluitende debat waarbij zal worden ingegaan op de huidige EU-politiek ten aanzien van homoseksuelen en hun rechten.
Een politiek die het tegenovergestelde nastreeft van hetgeen er in de geschiedenis is gebeurd.
Aan dit debat nemen Kathalijne Buitenweg, delegatieleider van GroenLinks in het Europarlement, Sabine Zwiers, regiocoördinator Europa bij Amnesty International en COC-voorzitter Frank van Dalen deel.

Aanleidingen voor het symposium Verzwegen Liefde zijn de Nederlandse dvd-release van UN AMOUR A TAIRE en de opening van "Wie kan ik nog vertrouwen" in Nationaal Monument Kamp Vught.

Datum en tijd:                 Zondag 23 september, 13.00-18.00 uur
Locatie:                          Verkadefabriek – Boschdijkstraat 45 – Den Bosch  
Entree:                           €12
Reserveren:                    +31 (0)73-6818160
Meer info:                      www.cinemien.nl en www.moviesthatmatter.nl

Het programma is een initiatief van Cinemien Film en Video Distributie, Stichting Movies that Matter, Centrum voor Holocaust- en Genocidestudies, Nationaal Monument Kamp Vught en Amnesty International.

De dvd van Un Amour à Taire ligt vanaf 18 september in de winkels.

De expositie Wie kan ik nog vertrouwen? loopt van 7 september 2007 t/m januari 2008.