Volgens het Nationaal Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) zijn dergelijke beelden zeldzaam.
 
De lengte van de film is ongeveer twintig minuten. Op de film is te zien hoe Duitse tanks aan het begin van de oorlog Putten binnenrijden. „Verder veel familiebeelden, zoals kinderen die wipwappen met lege bommen en bijvoorbeeld familieleden die schapen voeren”, zegt R. van den Berg, bestuurslid van de Stichting Oktober 44. Ook zijn vluchtende Duitse soldaten, gevolgd door de intocht van de bevrijders, gefilmd.
 
Volgens historicus E. Somers van het NIOD duiken af en toe filmbeelden uit de oorlogstijd op. Vooral van de bevrijding zijn wel bewegende beelden bekend. „Jammer genoeg ontbreken vaak beelden van het alledaagse leven uit die tijd. Dat kan ook liggen aan het feit dat in de oorlog vanaf september 1944 in Nederland fotografie verboden werd. Dat was omdat het land toen als frontgebied werd gezien.”
 
De stichting overlegt met de familie om de hele film vrij te geven. De stichting zet zich in om de gebeurtenissen in Putten gedurende de bezettingsjaren voor het nageslacht te behouden. De makers van de filmbeelden zijn inmiddels overleden.