Hij deed dat omdat er sterke verdenkingen waren dat het stel sympathiseerde met de Duitsers en er geruchten de ronde deden dat de hertogin een verhouding had gehad met een zeer hoge nazi. Dit blijkt uit documenten van de FBI waar de Britse krant The Guardian de hand op heeft weten te leggen.

De hertog deed afstand van zijn troon als koning Edward VIII in 1936 omdat de Britse regering niet wilde instemmen met een huwelijk met de gescheiden Amerikaanse Wallis Simpson. Uit de FBI-documenten blijkt dat de Amerikanen ervan overtuigd waren dat Edward tot aftreden was gedwongen wegens de pro-nazi houding van zijn echtgenote Simpson en niet omdat zij eerder gescheiden was, aldus de Guardian zaterdag.

Londen zat steeds meer in zijn maag met de pro-Duitse houding van het stel en uiteindelijk besloot premier Winston Churchill de hertog te benoemen tot gouverneur van de Bahamas om hen op een plek te krijgen waar zij geen schade konden aanrichten.

De Amerikaanse Federale Recherche stelde een eigen onderzoek naar het stel in. Daarbij rees het vermoeden dat Simpson een verhouding had gehad met Joachim von Ribbentrop, toendertijd ambassadeur van Duitsland in Londen en later minister van Buitenlandse Zaken van Adolf Hitler. Die verhouding zou nog hebben voortgeduurd toen zij al omging met Edward.

Dit zou de FBI zijn verteld door een Duitse edelman, hertog Charles Alexander van Würtemberg, die later monnik werd in een Franciscanenklooster in de VS. De inmiddels als vader Odo bekend staande Duitse hertog zei zeker te zijn van de verhouding tussen Simpson en Von Ribbentrop. De ambassadeur zou Simpson dagelijks zeventien anjers hebben toegestuurd. Dat aantal zou overeenkomen met het aantal malen dat zij het bed met elkaar hadden gedeeld, aldus Odo.

Volgens de FBI stond Simpson tijdens haar ballingschap in Frankrijk nog steeds in contact met Von Ribbentrop, inmiddels minister van Buitenlandse Zaken, en gaf zij geheimen aan hem door. Vervolgens stuurde Londen de hertog en hertogin naar de Bahamas.

Tijdens hun verblijf daar bracht het stel ook geregeld bezoeken aan de VS. Roosevelt gaf in 1941 FBI-chef Hoover de opdracht de hertog en hertogin scherp in de gaten te houden. Zij waren toen al jaren volledig uit de gratie bij de koninklijke familie en hogere kringen in Groot-Brittannië. Vooral hun bezoek aan Duitsland in 1937 waar zij werden gefêteerd door Hitler en andere hoge nazi’s viel slecht.