woensdag 1 april – zaterdag 9 mei

Centrale Bibliotheek, Pijpenstraat 15 in Enschede
Tentoonstelling WO II

Een tentoonstelling aansluitend bij de themamaand over de Tweede Wereldoorlog.

De tentoonstelling is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Centrale Bibliotheek, Synagoge Enschede, Stadsarchief Enschede en SecondWorldwar.nl, geïnteresseerden en verzamelaars van informatie en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog. Te zien zijn pamfletten, foto’s, bekendmakingen, en ook fysieke materialen zoals, de Jodenster helmen en voorwerpen uit het dagelijks leven. Daarnaast is er ook aandacht voor persoonlijke verhalen.

Het thema van deze tentoonstelling is: beleef het verleden in het heden. De nadrukkelijke doelstelling is om het verleden dichterbij te halen, naar deze tijd van oorlogsdreiging waarin ook kinderen veel vragen hebben: Hoe was dat dan toen? Daarom willen de samenwerkende partners die tijd laten herleven. Het maakt voor het gevoel niet uit of je toen onder de tafel moest duiken omdat de bommen vielen, of nu. En ook de impact die dat gevoel heeft op de rest van de leven is niet anders.

Gedurende de looptijd van de tentoonstellingen worden er ook deeltentoonstellingen geopend daarover volgt later meer informatie.

Zie ook de website over Enschede in de Tweede Wereldoorlog