Volgens fractievolger C. Haverhoek (Liberaal Ede) en raadslid M. van Dalen (D66) heeft Krebbers in de Tweede Wereldoorlog in Berlijn opgetreden. Daarnaast zou hij hebben opgetreden voor rijkscommissaris A. Seyss-Inquart. Voor beiden is dit voldoende reden om de zaal niet naar hem te vernoemen.

Wethouder Jonker zegt dat er niets aan de hand is. „Volgens het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) heeft de ereraad voor de muziek Krebbers in hoger beroep vrijgesproken. Ik wil die rechtsspraak niet hier overdoen. Daarnaast is hij eenmaal geridderd en een keer tot officier benoemd. Daarbij wordt ook voldoende onderzoek naar het verleden van de betrokkene gedaan. Ik heb er echt geen behoefte aan de zaak nog eens uit te spitten.” Krebbers zou na de oorlog wel een tijdelijk speelverbod hebben gekregen.

Na het bekend worden van de bezwaren wilde Krebbers zijn naam niet meer verlenen aan de theaterzaal. Volgens Jonker is die afwijzing inmiddels weer ingetrokken. „Hij wil zich niet zomaar in een hoek laten zetten, zijn naam blijft in ieder geval beschikbaar.” Krebbers zou zijn naam vooral aan de theaterzaal willen geven vanwege de akoestische kwaliteit van de zaal. Hij wil er binnenkort een masterclass geven aan een jong viooltalent.

Een echte discussie tijdens de commissie maatschappelijke zaken over Krebbers kwam er niet op gang. Behalve Liberaal Ede en D66 had geen enkele partij zin om over de zaak woorden te wisselen. Haverhoek meldde het niet op te geven. „Ik kom erop terug, ook al is het dan via een andere manier.”