Op zaterdag 22 november organiseert het ‘Platform Dwangarbeid NL/DE’ een congres waarin zij – samen met zoveel mogelijk ex-dwangarbeiders, jeugdigen en deskundigen – de mogelijkheden willen onderzoeken om jong en oud in beide landen met elkaar in contact te laten treden. Daarbij wordt met name gedacht aan het gebruik van de nieuwe media.
Het congres wordt gehouden in de aula van het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum in Overloon. Diverse sprekers uit Nederland en Duitsland zullen hun visie geven hoe in hun ogen het thema dwangarbeid en educatie in een grensoverschrijdend perspectief belicht kan worden, op een manier waarop zowel de slachtoffers van destijds als de huidige jeugd er baat bij hebben. In een forumdiscussie krijgen de congresgangers de gelegenheid een persoonlijke bijdrage te leveren.
Het programma duurt van 13.00 tot 17.00 uur.
Het congres wordt besloten met een bloemenhulde bij het nationaal monument voor de dwangarbeid in het museum in Overloon.

Deelname aan het congres kost € 10,–. Daarbij inbegrepen zijn de entree van het museum en koffie en thee tijdens het congres.
U kunt zich tot 10 november inschrijven bij:
Stichting Deportatie 8 oktober 1944 Noord- en Midden-Limburg
p.a. Gerard Sonnemans
Rembrandt van Rijnstraat 9
5831 BA Boxmeer
0485-520109
dwangarbeid@gerardsonnemans.nl

Het Platform Dwangarbeid NL/DE is een samenwerkingsverband van de Stichting Deportatie 8 oktober 1944 Noord- en Midden-Limburg, de Arbeitskreis Stadtgeschichte Salzgitter, de Walsumer Initiative gegen Rechts uit Duisburg-Walsum en de vereniging Erinnern für die Zukunft uit Moers.