De cel is vanaf juli via de website van de Stichting Oranjehotel te bezichtigen, liet een woordvoerder van DelftTech weten. Dit bedrijf voert het project samen met de stichting uit.

Doodencel 601 is een van de cellen waarin terdoodveroordeelden hun executie moesten afwachten. De ruimte verkeert nog in de oorspronkelijke staat. Op de muur staan inscripties die de gevangenen aanbrachten.

Ook het Poortje waardoor meer dan tweehonderd terdoodveroordeelden naar de Waalsdorpervlakte werden geleid en de op de buitenmuur aangebrachte plaquette met de tekst „Zij waren eensgezind” zijn via de website te zien.

Ook de Penitentiaire Inrichtingen Haaglanden zijn bij het project betrokken. Zij beheren de Scheveningse gevangenis. Doodencel 601 ligt aan een gang van het huidige complex. Door die lokatie kunnen maar weinig mensen de cel bezichtigen. Ook oud–gevangenen lukt het nauwelijks

.DelftTech is naast dit project samen met DelftForensics bezig met de reconstructie van de moord op Willem van Oranje in 3D.
 
bron: www.reformatorischdagblad.nl