Er was inmiddels een complete hal verbouwd en de opstelling van de aanwezige voertuigen was veranderd.

Wat is er de afgelopen maanden een werk verzet door de vaste mensen en al hun vrijwilligers. Nadat iedereen wist waar zijn kraam was werden de auto’s uitgeladen en de kramen opgebouwd. Er was al snel een gezellige sfeer onder de standhouders en volgens velen zou het weer een gezellige dag worden.Nadat iedereen de kraam had opgebouwd ging het museum open en de eerste geïnteresseerden werden verwelkomd. Als snel stonden vele mensen bij de kramen en werden de eerste boeken en militaria van eigenaar verwisseld.

Tussendoor was er een kleine demonstratie van Toys Unlimmited met een radiografisch bestuurbare tank. Dit in het midden van het museum waardoor vele ouderen en kinderen een tank zagen rijden tussen de vele voertuigen.

De gehele dag was de gezellige drukte en werd er toch weer goed verkocht.Het middaguur was dan ook snel aangebroken en de bezoekers en de standhouders zochten om beurten het restaurant op om een broodje of iets uit de frituur te kopen.

Na het middaguur werd de beurs weer goed bezocht en werd er ook weer van alles gekocht.

Het was dan ook snel weer 16:00 uur waarna iedereen zijn spullen weer huiswaarts gingen. Deze dag was weer te snel voorbij maar volgend jaar zijn we er weer.

Wanneer U de volgende openbare beurs van de Documentatiegroep 40-45 wilt bezoeken kan dat natuurlijk deze is op 17 september aanstaande in het centrum van Ede.

Als U een besloten beurs wilt bezoeken kijk dan eens op de website wat wij nog meer te bieden hebben.

En misschien besluit U wel om lid te worden.

Jan P loeg
Alle foto’s zijn genomen door H. van Benthem.