De kennisbank ”66 Antwoorden aan Sjoa-ontkenners” reageert op de „vele vraagtekens, leugens en halve waarheden” van ontkenners van de Holocaust op internet. Zo geeft de kennisbank –onder meer te vinden op platformeducatiewo2.nl– antwoord op vragen als: „Is het dagboek van Anne Frank wel echt?” en „Hoe konden in zo korte tijd zes miljoen Joden worden vermoord?”

Het CIDI en het CJO geven aan de kennisbank zo veel mogelijk te willen verspreiden op internet om de ontkenning van de Holocaust „met harde feiten” te ontzenuwen.

„We merken dat Shoahontkenners, die zich eerst aan de rand van de samenleving bevonden, zich steeds meer proberen te beroepen op zogenaamd wetenschappelijke argumenten”, licht Elise Friedmann van het CIDI toe. „Zo beweren ze door bijvoorbeeld allerlei technische details te geven dat het verschrikkelijk lang duurt voordat een lichaam is verbrand en dat daardoor onmogelijk 6 miljoen mensen kunnen zijn verbrand. Wij ontkrachten die verhalen met harde feiten uit bijvoorbeeld processtukken.”

Holocaustontkenners, ofwel revisionisten, beweren dat de Shoah –de systematische vernietiging van 6 miljoen Joden in de Tweede Wereldoorlog– een Joods verzinsel is.

CIDI en CJO vinden het „diep kwetsend voor de nabestaanden van die 6 miljoen dat nu zelfs hun dood wordt weggevaagd. De beweringen van de Holocaustontkenners praten de misdaden van de nazi’s goed.”

De ontkenning van de Holocaust is nog springlevend, constateren de organisaties. „Onlangs nog bleek uit de uitspraken van de omstreden Britse bisschop Richard Williamson dat ook zo op het oog respectabele volwassenen deze leugens napraten.”
bron: www.reformatorischdagblad.nl