De kok en de andere soldaten gaan voor de ca. 150 deelnemers van de veteraan motorenrally die vanaf het begin van de middag in Hengelo gaan finishen een aantal traktaties verzorgen. Ze worden allereerst met originele koffie ontvangen met daarbij de zgn. 3 in de pan cookies. Een soort flensjes die ter plekke gebakken worden. Daarna kunnen de motorrijders nog een originele Canadese hamburger krijgen. De hamburger is in 1944-1945 voor het eerst echt geïntroduceerd in Nederland. De koks van de geallieerde veldkeukens hebben daar veel aan bijgedragen. Het product was voor hen makkelijk te maken en overal ten velde konden ze gehakt maken van alles wat er voor handen was op dat moment. Daarmee werden dan de hamburgers gemaakt en indien voorradig tussen een broodje geserveerd. Een originele traktatie voor de ca. 150 motorrijders die daarna nog tegen de Canadese soldaten kunnen strijden in een brancardrace en een touwtrek wedstrijd.

Canadese schoenmaker in actie.

Als bonus hebben we in het kamp ook een echte Canadese schoenmaker te velde zitten die ter plekke de schoenen voorziet van alle ijzers en spijkers die er in de oorlog onder de zolen hoorden te zitten. Als u nog een paar oude legerkistjes met echte leren zolen op zolder hebt liggen dan mag u ze meebrengen en kunnen ze ter plekke door onze schoenmaker worden beslagen. Ook hakijzers en spijkers voor onder de zolen mag u uiteraard meebrengen. Hebt u vragen bel dan Jean Kreunen 0575-463942.

Het Achterhoeks Museum 1940-1945 hoopt dat we ook dit jaar weer een prachtige dag mogen beleven samen de Hengelose Ondernemers Vereniging op de grote Braderie en de Hamove die de veteraan motorenrally organiseert. Het festijn in Hengelo Gld. begint om ca. 11.00 uur in het centrum van het dorp.