Sommigen wisten een langgezocht boek te vinden, anderen “scoorden” een nog ontbrekend pamflet. Een lid van de Documentatiegroep’40-’45 was blij met de complete serie van Lecturama over de Tweede Wereldoorlog inclusief de gezochte Index, terwijl ik blij was een hele doos boeken minder mee  terug naar huis te hoeven nemen.
Leuk ook de inhoudelijke verhalen, zoals met een echtpaar wat oorspronkelijk uit Overschie kwam en net een boekje over het verzet in Overschie gekocht hadden, waarin ook mijn vader met naam en toenaam vermeld staat.
    

Veel aandacht ook van de pers. Ik werd uitgebreid geïnterviewd door een zeer geïnteresseerde journalist , hij had geschiedenis gestudeerd en wist prima welke vragen hij moest stellen om een duidelijke lijn in zijn verslag te krijgen. Hij ging ook diverse beursbezoekers interviewen om hun motieven te vernemen. Ik ben benieuwd naar zijn verslag. Ook ben ik, net als anderen voor de microfoon geïnterviewd, terwijl ik zelfs de lokale tv opnames zag maken.
De sfeer was uitstekend, tot vroeg in de middag was het constant druk en daarna werd het ineens stil.
Helaas bleef het stil, al was dat wel lekker omdat het in de aula verschrikkelijk warm was.
Dan zie je het bekende fenomeen dat men bij elkaar gaat kopen, maar ook dat mensen de tijd nemen om een boek inhoudelijk goed te bekijken.

Toen de loop er echt uit was gingen we rond vier uur inpakken en namen afscheid van elkaar.
Ik wil dan ook de directie en medewerkers van het Libertypark danken voor hun gastvrije ontvangst en de prima manier waarop alles geregeld was.

Dirk Docter