Op zaterdag 17 juni 2017 organiseert  de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum in Oosterbeek  voor de 26e maal een beurs voor boeken en documentatie over de Tweede Wereldoorlog. De boekenbeurs wordt gehouden in de Concertzaal aan de Rozensteeg 3 in Oosterbeek.  De openingstijden zijn van 09.30 tot 15.00 uur. Een bezoek is gratis.

Al 25 jaar is dit de enige boekenbeurs in Nederland van uitsluitend tweedehands boeken en documentatie over de Tweede We­reldoorlog, de aanleiding en de nasleep met de strijd in Nederlands-Indië na 1945. Uiteraard zijn de onderwerpen “Market Garden” en “Arnhem” ruim vertegenwoordigd. Ook zijn er speciale stands die gespecialiseerd zijn in Luchtoorlog en  de strijd in het voormalige Nederlands-Indië. De Vereniging Vrienden van het Airborne Museum werkt nauw samen met de Documentatiegroep ’40-’45.

Wekelijks verschijnen er nieuwe boeken met een historisch onderwerp. Geschiedenis staat weer volop in de belangstelling. Daarbij neemt de Tweede Wereldoorlog een belangrijke plaats in. Zowel de basis- als de middelbare scholen besteden extra aandacht aan de Tweede Wereldoorlog.  Na 70 jaar worden veel archieven vrijgegeven wat weer nieuw publicaties tot gevolg heeft. Toch blijkt steeds weer dat ook kort na de oorlog al veel gegevens bekend waren die daarna weer vergeten zijn. Ook werden toen al verhalen van ooggetuigen opgetekend. Nu de generatie die de Tweede Wereldoorlog bewust meegemaakt heeft kleiner wordt is dat meer en meer een reden om eerder uitgegeven boeken niet te verwaarlozen.

Hoewel op internet veel informatie over de jaren 1940-1945 te vinden is gaat de belangstelling van velen nog steeds uit naar het gedrukte boek en originele documenten. Veel boeken zijn alleen nog maar tweede hands te verkrijgen. De aanbieding via Internet heeft een grote vlucht genomen maar er gaat niets boven het zelf snuffelen tussen oude boeken om dan uiteindelijk het gewenste exemplaar te vinden