De sfeer zat er al snel in nadat een redactielid een demonstratie gaf met een zelf ontworpen transportkarretje. Gelukkig profiteren de leden van de Documentatiegroep ’40-’45 elke maand weer van het feit dat hij van redactiewerk en het maken van een aantrekkelijk verenigingsblad meer verstand heeft. Wat kan zijn vrouw lachen!
Dit jaar een primeur: niet alleen tweedehands boeken over de Tweede Wereldoorlog werden aangeboden, nu waren zelfs twee schrijvers aanwezig om hun boeken te promoten en indien gewenst te signeren.
Mevrouw G.M.M. van Winden-Tetteroo met Mijn Dagboek- oorlogskroniek van Kees Tetteroo (haar vader), zie ook het verslag in het Nieuwsarchief maart 2007.

Ook aanwezig was de heer J. Brugman met het in eigen beheer uitgegeven boek Vergeten Bunkers – Forten in en om De Bilt.
De catering werd net als elk jaar uitstekend vanuit het Airbornemuseum verzorgd, een prima samenwerking waar wij elk jaar weer naar uit kijken.
De gehele dag beeldde The Living History Group Holland het dagelijkse leven en werken van de 1e Britse Airborne divisie uit.

Mensen die niet geweest zijn hebben veel gemist, het boekenaanbod vond ik kwalitatief erg goed en op een hoog peil staan. Prijzen varieerden, maar er was voor elk wat wils.
Daarnaast de mogelijkheid om het museum te bezoeken, de militairen en ’s middags in de zon het optreden van een militaire kapel, het Historisch Trompetterkorps van de Verbindingsdienst.

Ik denk dat wij van de Documentatiegroep ’40-’45 net zo trots zijn op onze voorzitter als het Airbornemuseum is op haar oud-directeur, die met een hele ploeg medewerkers alles uitstekend georganiseerd had. Niet zo verwonderlijk daar het dezelfde persoon betreft, de heer Wybo Boersma.
Ik denk dat ik namens alle standhouders spreek als ik in hem het Airbornemuseum bedank voor de gastvrijheid en de uitstekende samenwerking.
Echt een beurs om als je naar huis gaat te zeggen “tot volgend jaar”.

Dirk Docter
© foto’s  Dirk Docter