Rondom het museum worden op die dag een twintigtal stands ingericht waar tweedehands boeken en documentatie over de Tweede Wereldoorlog aangeboden wordt. Hierbij zullen ook boeken zijn over de periode voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog en de strijd in Nederlands Indi? na 1945. Een goede gelegenheid voor de liefhebber om zijn bibliotheek of documentatie verzameling aan te vullen.

Het Museum en de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum zijn aanwezig met een tweetal stands met Nederlandse, Engelse en Poolse boeken die betrekking hebben op de Slag om Arnhem. Hieronder zijn vele zeer gezochte en zeldzame exemplaren. Leden van de Documentatiegroep ’40 – ’45 en andere verzamelaars nemen met verschillende stands aan deze beurs deel.

Verder zijn er diverse antiquariaten aanwezig die gespecialiseerd zijn in de Tweede Wereldoorlog.
In de afgelopen jaren bezochten gemiddeld ruim 500 mensen de boekenbeurs. Het aanbod van boeken lag tussen de twee en drieduizend exemplaren. Het is mogelijk een opgave bij het museum te doen van boeken die gezocht worden. Het museum zal deze wensen dan doorgeven aan de standhouders en de verschillende verenigingen op dit gebied.

De gehele dag zijn er bij het museum demonstraties te zien van de The Living History Group Holland. Deze re-enactment groep beeldt, gekleed in historische uniformen, het leven en werken van de 1e Britse Airborne divisie in 1944 uit.

De boekenbeurs is vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur geopend. Het museum is geopend tot 17.00 uur.
Een bezoek aan de boekenbeurs is gratis. De entree voor een bezoek aan het museum is voor volwassenen ? 4,80, voor kinderen tot 16 jaar ? 3,80. Arnhem veteranen en leden van de Vereniging Vrienden van het Museum hebben gratis toegang.