Nieuwe leden van onze vereniging kregen aan onze kraam het jubileumnummer van 2003 gratis en hadden zo dubbel plezier van hun bezoek aan Ede.
Rond het middaguur werd het echt gezellig druk, veel bezoekers met inhoudelijke vragen.
Oude bekenden, die zelfs uit Canada speciaal voor de herdenking van 60 jaar Market-Garden naar Nederland waren overgekomen.
Vanaf half twee was duidelijk dat veel mensen zaten te wachten op de voertuigen van Keep Them Rolling en na heel lang wachten was het zover.
Nog meer wagens dan vorig jaar, nu zelfs met een stoet vluchtelingen, kinderen en oude mensen, waarbij ik de opmerking hoorde dat de kleding wel klopte, maar dat het heel moeilijk is om echt een bijpassend oud gezicht uit die tijd te hebben, dat was slechts enkelen gelukt.
Ook de militaire muziek was vertegenwoordigd met twee bands, waaronder een doedelzakband.De Documentatiegroep ?40-?45 was dit jaar vertegenwoordigd door een PR-stand , voor het eerst bemand door vrouwelijke leden van de vereniging. Het werkte wel, want deze dag leverde ons vier nieuwe leden op, terwijl de maandbladen helemaal op waren en we nog hopen op aanmeldingen van bezoekers die thuis eerst alles lezen en dan besluiten dat een lidmaatschap toch wel de moeite waard is, net als de meer dan 100 man die zich dit jaar al als lid hebben aangemeld.


Iedereen die de Ginkelse hei en Ede dit jaar bezocht zal het met mij eens zijn dat het een intense ervaring was en goed om erbij te zijn.
Heeft u het gemist, jammer, want dit jaar is misschien de laatste grote herdenking geweest.


Foto?s: Herman van Benthem en Dirk Docter
? Documentatiegroep ?40-?45