Als snel hadden wij de kramen ingericht en bleken mensen het jammer te vinden dat een tegel met de plaquette van hotel De Wereld niet te koop was. Helaas kon niemand mij de herkomst of nadere bijzonderheden van deze tegel vertellen.
Toen het nog rustig was met Kevin, de kleinzoon, een rondje over het terrein gelopen, veel oude voertuigen en veel medewerkers, maar alles was strak georganiseerd, compliment voor de organisatie!

 

Rond elf uur begonnen ook de buitenactiviteiten en kwamen de mensen ook bij ons binnen kijken.
Veel belangstelling voor de films op het scherm, veel inhoudelijke vragen.
Aan de ene kant mensen, die nog steeds niet van de Documentatiegroep ’40-’45 gehoord hebben. Aan de andere kant leden, die vertellen dat ons maandblad Terugblik er sinds januari 2008 zo mooi uitziet en er echt op vooruit is gegaan.

Vanuit de organisatie was de catering uitstekend geregeld, steeds kwam men met koffie rond, lunchpakketten en frisdrank vielen met dit bloedhete weer in goede smaak.
Ook de presentaties om ons heen trokken veel aandacht: Albert Ziëck met “Gevangenen achter prikkeldraad”, militairen en lokale historie, men kon zijn hart ophalen.
Opvallend naast de vele veteranen de jeugd, die in grote getale aanwezig was en zeer veel belangstelling toonde. Leuk om ook over je interesse met anderen van gedachte te wisselen.
Wij stonden boven de ingang, vlak bij de open ramen. Hierdoor konden wij genieten van het uitzicht en de muziek van passerende muziekkorpsen en oude voertuigen.

Het was erg warm, toch vloog de tijd om. Dit kwam vooral door de vele en vaak intensieve gesprekken met de vele bezoekers onder wie ook onze oud-voorzitter en erelid Wybo Boersma.
Toen het defilé begon, liep het tentoonstellingsgebouw echt leeg en kregen wij al snel een seintje dat we mochten gaan opruimen.
Veel mensen hebben genoten van deze geweldige manifestatie in Wageningen.
De thuisblijvers hebben echt iets gemist.
Ik wil in Irma Beerdsen de hele organisatie bedanken die deze dag mogelijk gemaakt hebben.

Dirk Docter