Het beeldmateriaal over de wederopbouw bevat o.a. het enthousiaste onthaal van Wilhelmina in verschillende steden in 1945, het vertrek van kinderen en vrouwen van Canadese soldaten naar hun nieuwe vaderland, het op gang komen van de Marshall hulp waaronder de import van miljoenen sigaretten en babyvoeding en de wederopbouw van de Rotterdamse havens en het zwaargetroffen Arnhem.

Daarnaast bijzondere beelden van de onthulling van een monument bij het Oranje Hotel in Scheveningen door Koningin Juliana in 1950. In deze voormalige gevangenis hebben veel verzetsstrijders ingrijpende herinneringen liggen.

Op internet heeft NostalgieNet in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei een aantal winnende columns geplaatst, die door studenten van de Universiteit Leiden zijn geschreven met als uitgangspunt de vraag “Mag je vrijheid aan anderen opleggen?”.

NostalgieNet is actief op tv, internet en dvd en is sinds het begin van dit jaar te zien in circa 1.000.000 huishoudens via de digitale tv-pakketten van Casema, @Home, Multikabel, CaiWay en via Digitenne van KPN. Op de website www.nostalgienet.nl kan iedereen oude foto’s en filmpjes terugkijken en zijn eigen herinneringen opschrijven en delen met anderen. Veel van de programma’s van NostalgieNet verschijnen ook op dvd en zijn verkrijgbaar in diverse boekhandels in Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
info@nostalgienet.nl