„We gaan nu fondsen werven. En als we genoeg geld bij elkaar hebben, moeten we de boel nog gaan uitgraven en opknappen.” Hoeveel geld er nodig is, wil Salman niet zeggen. „Het benodigde bedrag brengen we niet naar buiten. Dat schept alleen maar verwarring. We willen eerst ook nog even aankloppen bij de gemeente om te zien wat zij wil bijdragen.”

De stichting wil het museum en de exposities uiteindelijk onderbrengen in het stelsel van elf bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, dat verzonken ligt in de Noordwijkse duinen. De AtlantikWall is de naam van een verdedigingsmuur die de Duitsers in de oorlogsjaren langs de kust optrokken als verdediging tegen een invasie van de geallieerden.

De stichting beschouwt de bunkers in de Noordwijkse duinen als monumenten met een grote cultuurhistorische waarde. Een aantal ervan moet daarom toegankelijk voor het publiek worden, zoals de vuurleidingbunker annex commandopost, drie ’geschutskazematten’, zes manschappenbunkers en een munitiebunker. Ze zijn met elkaar verbonden door een 400 meter lange loopgang.