De stichting Airborne Herdenkingen is al druk bezig met de organisatie van de zestigste herdenking volgend jaar. Het gezamenlijk oversteken van de brug zal voor veel van de honderden veteranen die de organisatie verwacht een historisch hoogtepunt zijn, zei stichtingsvoorzitter M. van Pelt woensdagmorgen. De Rijnbrug is na de Tweede Wereldoorlog vernoemd naar de Britse overste John Frost, die de luchtlandingen in 1944 leidde.
 
Woensdag is de 59ste herdenking in Oosterbeek gestart met een kranslegging bij het Airborne Monument. De komende dagen zijn er tal van herdenkingen in de regio Arnhem. Hoogtepunten zijn de dropping op de Ginkelse Hei zaterdag en de herdenkingsplechtigheid op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek zondag. Van de 10.000 manschappen die in 1944 werden ingezet voor de grootste luchtlandingsoperatie uit de geschiedenis keerden er maar 2400 ongedeerd terug.
 
Dit jaar nemen tweehonderd veteranen deel aan de herdenkingen. De organisatie verwacht volgend jaar tussen de vijfhonderd en 750 oudstrijders uit alle delen van de wereld. De herdenking bevat dan een extra jubileumdag. De John Frostbrug, die wordt gerenoveerd, wordt dan officieel heropend. De brug krijgt de officiële Airbornekleuren en vormt daarmee een nieuw herdenkingsmonument.
 
Op de jubileumdag verzorgen 12.000 leerlingen uit de bovenbouw van alle basisscholen uit de regio Arnhem een programma voor de veteranen in Gelredome in Arnhem. De organisatie en begeleiding van dat programma is in handen van studenten van de HEAO en de PABO uit Arnhem en de Hogeschool voor Educatie uit Ede. De studenten gebruiken hun activiteiten komend jaar als afstudeerproject. Voor de jubileumdag in 2004 zijn staatshoofden uit alle betrokken landen uitgenodigd, maar de stichting heeft volgens Van Pelt nog geen toezeggingen gehad.